Kanovaren & geocache

Kanovaren & geocache, een leuk school uitje! Een mooie tocht door het mooie Noord Limburgse land met de activiteit kanoën en Geocaching. Geocaching is met behulp van een GPS op zoek naar een “schat”. Het is een leuke, spannende bezigheid in de natuur. Je maakt met behulp van een GPS een schitterende wandeling. De route volg je door middel van uit te voeren opdrachten en je wordt geleidt door de GPS.

Eropuit te voet en al peddelend in de kano

Lekker een dagje vertoeven in de natuur! Je wordt hartelijk ontvangen in Wanssum. Als je de opdracht juist uitvoert wordt de “schat” gevonden en mag je deze houden! Zo kun je genieten van de mooie omgeving wat Noord Limburg te bieden heeft. Zo ervaar je de natuur niet alleen vanuit het water maar ook wandelend op een leuke manier.

Kom kanovaren & geocache een gezellig en actief schooluitje.

We beginnen de dag met een mooie geocache(5 km), na de uitleg over de GPS ga je op pad.
In Tienray aangekomen staan de kano’s al klaar.
Na een korte instructie vaar je met de 4 persoons Canadese kano’s over de Groote Molenbeek. Vanuit Tienray(Gemeente Horst aan de Maas) vertrekken we met de kano naar Meerlo om al peddelt te eindigen net voor Wanssum(Gemeente Venray). De afstand die hierbij wordt afgelegd is 5 km.
Bij terugkomst eindigt het activiteiten programma.

Wandelen, peddelen en gezellig kwebbelen

 Prijs informatie

  • Vanaf 25 personen
  • € 17,50 per persoon

  • Programma
  • 10.30 Ontvangst Wanssum
  • 10.45 – 12.30 Geocache
  • 13.00 – 15.00 Kanovaren
  • 15.00 Einde programma

  •  Denk aan kleding advies
  • Eindpunt kanotocht Wanssum

Opmerkingen

Veiligheid:
Het kanovaren gebeurt geheel op eigen risico. Voor iedereen die niet in het bezit is van een zwemdiploma stellen we het dragen van een zwemvest verplicht. Daarnaast is het ook mogelijk om een zwemvest aan te vragen.

Materiaal:
Wij adviseren u om waardevolle spullen thuis te laten maar om uw eigendommen te beschermen, verstrekken wij per kano een spatwaterdichte ton. Voor brildragers hebben we een stukje touw, om deze aan het zwemvest te knopen.

Bij verlies van een peddel wordt € 35,- euro in rekening gebracht.

Kledingadvies:
Draag kleding die nat mag worden, geen slippers maar oude (gym)schoenen en neem een handdoek en een setje reservekleding mee. Denk aan goede wandelschoenen voor de geocache.

Vervoer:
Je begint en eindigt op hetzelfde punt in Wanssum.

Het weer:
De Groote Molenbeek wordt sterk beïnvloed door de neerslag die er valt. Deze kan in een nacht bij zware neerslag dermate stijgen zodat kanovaren niet mogelijk is. Uiteraard proberen wij dit van te voren in te schatten. In overleg proberen we tot een goed alternatief te komen zodat u toch een leuk uitje kunt beleven.